Microsoft vrea sa cumpere iar Yahoo!

Scris de

Microsoft ia in calcul o oferta pentru Yahoo!, revenind ca potential cumparator dupa insuccesul pe care l-au suferit in 2008 in preluarea companiei de internet.

Microsoft se alatura grupului de companii care vaneaza Yahoo! – care are o valoare de piata de 18 miliarde de dolari. Aceste companii includ: Providence Equilty Partners, Hellman & Friedman si Silver Lake Partners, precum si gigantul chinez de comert online Alibaba si o firma de investii ruseasca – DST Global, declara sursele apropiate.

Actiunile Yahoo! au crescut cu 10,1% la aflarea vestilor, inchizandu-se la 15,92$ pe Nasdaq. In schimb, actiunile Microsoft s-au inchis la 2,2 procente mai sus, la 25,89$. Conform uneia dintre surse, Microsoft cauta un partener pentru aceasta manevra, insa nu se stie care ar fi acesta.

Pana acum n-a fost luata nici o decizie, iar oferta poate sa nici nu se materializeze de vreme ce exista scindari interne in cadrul companiei de software, privitoare la decizia de a porni din nou in vanarea Yahoo!, declara un inalt reprezentant Microsoft. Oricum, exista si o alta parte care e impotriva acestei afaceri, argumentant ca daca Microsoft va investi miliarde intr-o achizitie, atunci aceasta ar trebui sa fie una care are un potential crescut de crestere.

Ultima oara Microsoft a incercat sa cumpere Yahoo! in 2008, oferind suma de 44,6 miliarde de dolari, sau 33$ per actiune. Valoarea Yahoo! n-a crescut deloc in ultimii ani, iar unii directori apreciaza ca ar trebui sa cumparat ceva cu mai mult potential de viitor, spune directorul care a vorbit sub anonimat.

Un proces de licitatie pentru Yahoo! este inca la inceput, iar consilierii financiari ai companiei, nume grele – Goldman Sachs si Allen & Co. – se pregatesc sa trimita informatii financiare potentialilor licitatori. La scurt timp dupa ce a demis-o prin telefon pe Carol Bartz din functia de director al companiei, Yahoo! a anuntat ca exploreaza alternative strategice.

Candva pionier dominant  al Internetului e in cautare de cai alternative, sondand optiuni de afaceri, precum si in gasirea unui nou director. Surse din industrie spun ca firme private ar putea prelua controlul asupra operatiunilor americane si sa vanda activele Yahoo! de pe piata asiatica unui cumparator precum Alibaba. “Exista multe motive pentru care acest lucru probabil ca are sens’, declara analistul Sid Parakh, de la firma de fonduri McAdams Wright Ragen. Daca dai la o parte diversitatea de bunuri pe care le detine Yahoo!, aproape ca nu mai platesti nimic pentru miezul afacerii, continua acesta.

Microsoft se misca greoi in combaterea dominatiei Google in reclamele de pe motoarele de cautare. Conform ultimelor cifre furnizate de firma de cercetare comScore, Google detine 64,8% din piata de cautare din SUA, Yahoo! are 16,3% iar Microsoft, cu al sau Bing, are 14,7%.

Unii investitori si-au exprimat ingrijorarile vis-a-vis de potrivirea culturala si abilitatea Microsoft in a se descurca cu o afacere atat de mare. Steve Ballmer, directorul executiv al Microsoft, a avut o relatie antagonica cu Yahoo!, iar compania pe care o conduce n-a reusit niciodata sa integreze cu succes o achizitie mai larga.

Sursa: Reuters
Sursa foto: Berilac.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (2)

 

  1. […] a dezamagit prin lansarea noului iPhone 4S si nu a prezentat un telefon folosit de cosmonautii extraterestri […]

  2. […] Microsoft e interesata de Yahoo!, dupa ce in 2008 a inaintat o oferta de 44,6 miliarde de dolari pentru gigantul online. Compania […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.