Oracle a vrut sa faca un smartphone Java. Larry Ellison: “a fost o idee proasta”

Scris de

Oracle a dorit sa produca un smartphone bazat pe platforma Java prin care sa concureze iPhone de la Apple insa ulterior a abandonat decizia, potrivit emailurilor prezentate de Google in procesul privind Android.

Atat Larry Ellison cat si Larry Page au fost la proces ca martori. Avocatii Google au prezentat un email trimis de fondatorul Oracle si totodata cel mai mare actionar, alaturi de alte esecuri ale gigantului software de a intra in lumea dispozitivelor mobile.

Ellisson a recunoscut ca este adevarat, insa a declarat ca aceasta a fost doar o idee a sa, pe care apoi a abandonat-o. Emailurile au mai aratat ca Oracle era foarte dornica de a negocia cu producatorii Android. Ba chiar compania a dorit sa cumpere atat Palm cat si Research in Motion – producatorul smartphone-urilor BlackBerry – pentru a intra in spatiul mobil. In final, insa, Ellison a decis ca tehnologia Palm nu era competitiva iar RIM era prea prea scumpa (in acel moment). Palm a fost cumparata de Hewlett-Packard pentru sistemul de operare webOS iar RIM se afla acum in deriva. Presa a speculat anterior ca Oracle ar putea prelua RIM pentru a beneficia de mania terminalelor inteligente in care a intrat planeta si a-si creste veniturile.

Google argumenteaza ca din cauza esecurilor Sun Microsystems, compania care a dezvoltat Java si pe care Oracle a achizitionat-o in 2009, si a lipsei de succes a Oracle in domeniul smartphone-urilor, procesul este ultima sansa a companiei de a face bani din dezvoltarea lumii mobile.
Oracle cere Google daune de un miliard de dolari pentru folosirea API-urilor Java in codul Android si pentru incalcarea a doua patente. Page a spus ca nu a facut nimic rau din moment ce Java este open source.

Acum asteptam infruntarea dintreĀ Tim Cook si Gee-Sung Choi, sefii Apple si Samsung, intr-un alt proces de marca dintre cea mai mare companie a lumii ca valoare si cel mai mare producator de smartphone-uri.

Sursa: Ars Technica
Sursa foto: digitalconqurer.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] a ales ustensilele Microsoft pentru crearea Android. O alta surpriza a fost cand Google a aratat ca Oracle a avut de gand sa cumpere Palm sau producatorul BlackBerry – compania canadiana Research in Motion. Argumentul Google a fost ca Oracle a vrut sa intre […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.