Sega, atacata de hackeri – datele a 1,3 milioane de utilizatori furate

Scris de

Dezvoltatorul japonez de jocuri Sega Corp a anuntat ca datele a 1,3 milioane de clienti au fost furate din baza sa de date.

Numele, datele de nastere, adresele de e-mail si parolele criptate ale retelei online Sega Pass au fost compromise, a anuntat compania. Numerele de carduri de credit au ramas sigure, potrivit Sega. Ulterios atacului, Sega Pass a fost oprita.

Aceasta este ultima runda din asaltul asupra companiilor de jocuri. Recent Nintendo a fost atacata, in vreme ce in aprilie datele a 100 de milioane de utilizatori ai serviciilor Sony au fost compromise in cel mai mare atac informatic din istorie. Nu este inca sigur daca si cartile de credit au fost afectate.
Grupul de hackeri Lulz Security, care a atacat anterior Nintendo, a negat ca ar fi in spatele asaltului cibernetic si s-a oferit sa detecteze atacatorii. Grupul a mai negat ca se afla in razboi cu viesparul mult mai mare numit Anonymous, care a atacat Sony Play Station Network, dupa cum a acuzat compania japoneza. Intr-o declaratie, Anon a respins acuzatiile, mentionand ca nu se angajeaza in furtul de carti de credit si ca multe dintre adversarele sale corporatiste fac activitati mult mai suspecte decat Anonymous.
Lulz Sec a mai postat online si alte 62.000 de conturi de internet, incluzand aici si de Xbox Live, dar si de Facebook, Twitter sau site-uri de intalniri amoroase. Microsoft a precizat ca dupa stiinta sa, Xbox Live nu a fost compromis.

In domeniul financiar-bancar, hackerii au atacat Citigroup, de unde au extras datele a 360.000 de conturi, dar si serverele Fondului Monetar International (FMI).

Sursa: Reuters
Sursa foto: SlashGear

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.