Succesul iPhone si Galaxy S III amortizeaza criza la Broadcom

Scris de

Producatorul de semiconductori Broadcom a scos un profit de 220 milioane de dolari in cel de-al treilea trimestru, mai putin cu 19% decat cele 270 milioane de anul trecut, insa peste asteptarile investitorilor.

Veniturile au crescut cu 9% de la 1,96 miliarde de dolari la 2,13 miliarde iar Scott McGregor, seful Broadcom, noteaza ca acesta este primul trimestru cu vanzari peste 2 miliarde si primul in care veniturile din comercializarea de cipuri wireless au batut miliardul de dolari. Pe de alta parte, cipurile utilizate in infrastructura sunt mai putin cautate iar compania a avertizat ca urmeaza o scadere si pe sectorul cipurilor utilizate in centre de date si comunicatii.

Broadcom furnizeaza cipuri pentru o gama larga de produse, de la telefoane mobile ca iPhone sau Nokia Pureview, pana la decodoare video si retelistica.

Compania este mai aparata de efectele crizei datorita diversificarii sale pe industrii diferite si datorita acordurilor cu Apple pentru a furniza diverse cipuri pentru popularul iPhone. Apple si Samsung fac majoritatea comenzilor la divizia de cipuri wireless. Cei doi giganti aconteaza mai mult de jumatate din vanzarile de smartphone-urile vandute la nivel mondial. Cipurile Broadcom fac posibile conexiunile Wi-Fi si Bluetooth pe iPhone, iPad si Samsung Galaxy S III. In data de 5 octombrie, Samsung a anuntat ca a livrat circa 57,1 milioane de smartphone-uri. De la lansarea din mai, Galaxy S III s-a vandut in 20 de milioane de exemplare.

Producatorii de semiconductori au inceput sa simta tot mai mult criza, ca urmare a scaderii cererii, de la Intel la AMD si pana la Texas Instruments.

Sursa: Bloomberg
Sursa foto: DSmartphones

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] Stiinta & Tehnica « Succesul iPhone si Galaxy S III amortizeaza criza la Broadcom […]

  2. […] – compania produce cipurile WiFi si Bluetooth din iPhone, iPad dar si Samsung Galaxy S III. In ultimul trimestru vanzarile sale au batut pentru prima data 2 miliarde de dolari. Potrivit […]

  3. […] mari si dependenta, asa cum s-a intamplat cu Intel pe arhitectura x86 pentru calculatoare. Iar Broadcom, care licentiaza tehnologia, nu vrea sa ajunga captiva la ARM Holdings asa cum au ajuns producatorii de PC-uri cu marje […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.