Apple aduce artileria grea si pretinde ca Android a inceput cu ei

Scris de

La inceput a fost Apple si Apple era Cuvantul si Cuvantul Apple. Si spiritul Apple cutreiera pe deasupra marilor si s-a incarnat si gadget s-a facut.

Totul a inceput cu Apple: Bing Bang-ul a inceput cu Apple, viata a inceput cu Apple. Iar acum si Android, cel mai mare rival in zona sistemelor de operare mobile, a inceput tot cu Apple…

Intr-un document depus la curtea internationala de arbitraj de la Washington (ITC) in procesul contra HTC, Apple spune ca bazele Android au fost puse de Andy Rubin in anii ’90, cand el lucra ca inginer la Apple.
Gigantul electronicelor detoneaza o bomba nucleara si spune ca Android n-a venit la viata o data cu companiile General Magic sau Danger, unde Rubin a lucrat, ci chiar in Cupertino. Apple spune ca Rubin colabora chiar cu inventatorii patentului legat de API-ul in timp real. Acest brevet faciliteaza interactiunea aplicatiilor in timp real asa cum interfata grafica este intermediar intre om si calculator. Apple pretinde ca Rubin a lucrat cu superiorii sai exact in domeniu. E posibil, astfel, sa fi lucrat chiar si el la inventie.

Implicatiile sunt imense. Pentru cazul de fata, e aproape irelevant deoarece Rubin nu are legatura cu HTC si n-a lucrat la ei. Dar intr-un proces direct cu Google asupra Android sau chiar in procesul cu Motorolace va fi cumparata de motorul de cautare – Apple ar putea cere interzicerea intregii platforme pe baza acestui patent. Si asta pentru ca Rubin e seful destinelor Android iar compania care a fost achizitionata de Google exact pentru sistemul de operare.
Desigur, Google ar putea argumenta ca tot comportamentul Apple este anticompetitiv.

E a doua oara cand Rubin e acuzat ca a incalcat cu buna stiinta un brevet, antecedentul fiind in procesul cu Oracle, legat de Java.

In privinta asertiunilor Apple, compania si co-fondatorul sau Steve Jobs au fost mereu acuzati de “distorsionarea realitatii”.

Sursa: Gizmodo
Sursa foto: sodahead.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. gabi says:

    foarte tare stirea foarte tare articolul! Apple va vinde unor snoobi care se vor imprumuta ca sa isi cumpere gadgeturile lor, mai mult decat ata cred ca 15% dintre ei stiu sa le foloeasca! Apple este un brand de SNOBI!

  2. […] Fara inspiratia oferita de iPhone si iOS, astazi n-am fi avut nici Android de la Google. […]

  3. […] din banca ale Apple (de atunci -nr), pentru a indrepta acest rau. Voi distruge Android, pentru ca este un produs furat. Sunt gata sa fac razboi termonuclear pe asta”, spunea el. “Nu vreau banii tai. Daca imi oferi […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.