Google preia TxVia pentru a imbunatati Google Wallet

Scris de

Confruntata cu lentoarea cu care “portofelul” sau electronic este adoptat pentru folosirea pe smartphone-uri, Google a achizitionat compania TxVia, specializata in domeniul platilor.

Intr-o postare de pe blogul Google, Osama Bedier, vicepresedintele companiei pentru Wallet si Plati a afirmat ca achizitia vine pentru a completa Google Wallet si caracterizeaza platforma de plati a TxVia drept “una dintre cele mai bune din lume”. Sistemele firmei au fost folosite pentru a servi 100 de milioane de conturi diferite din lume din 2008 incoace iar Bedier noteaza ca societatea “a certificat si conectat in mod direct retelele majore de plati”.

Google concureaza acum in principal cu Isis, un sistem pentru telefonul mobil dezvoltat de gigantii bancari mondiali, care s-au aliat pentru a bloca ascensiunea companiilor din IT in acest sector. In ultima vreme tot mai multe companii tintesc aceasta zona, de la Apple, Microsoft si Amazon, care doresc crearea de “portofele electronice”, pana la Ebay,¬†gigantul social¬†Facebook – care aliat cu o serie de operatori telecom, si Opera – care a anuntat un parteneriat cu motorul rus de cautare Yandex.

Google are chiar o disputa in instanta cu Ebay.

Sursa: The Verge
Sursa foto: elitesecurity.org

Etichete: , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.