eBay se aliaza cu Facebook pentru a ne usura cumparaturile pe internet

Scris de

eBay a prezentat azi un serviciu care permite oamenilor sa foloseasca propriile conturi pentru cumparaturi pe internet fara a se mai inregistra pe fiecare dintre site-urile de unde fac achizitii.

Numit PayPal Access, acesta a fost prezentat de eBay la o conferinta desfasurata in San Francisco si centrata pe platforma X.commerce, un brat al companiei care tinteste dezvoltatorii si comerciantii.
John Donahoe, directorul executiv al eBay, a caracterizat X.commerce drept primul sistem de operare comercial deschis. El spune ca 50% din consumatori folosesc internetul inainte de a cumpara ceva si ca in urmatorii trei ani vom vedea schimbari mai mari in modul in care oameni cumpara si platesc decat in toti 15 ani de pana acum.

“Poti sa-ti creezi un cont oriunde cumperi fara sa-i dai comerciantului informatiile tale”, a declarat Anuj Nayar, purtator de cuvant al X.commerce. Mai exact, iti folosesti contul de PayPal oriunde iar cand vrei sa cumperi ceva, sistemul integrat in site-ul retailerului va solicita contul tau direct de la serverele companiei, fara a mai completa din nou zeci de campuri de date sensibile, precum numar de card, adresa sau banca. E ca atunci cand o aplicatie Facebook iti solicita acordul si tu trebuie doar sa zici da. Compania a observat ca utlizatorii n-au rabdare si incredere sa-si dea datele, in vreme ce retailerii pot castiga din cresterea achizitiilor online. Practic e ca un pod intre doua lumi.

Magazinele online iti vor arata automat ce cumpara prietenii

Pentru a beneficia cat mai mult de dezvoltarea gigantilor sociali, eBay a stabilit un parteneriat cu Facebook. Prin acesta, compania va oferi integrare cu Open Graph pe propriul serviciu Magento. Mai exact, pe “rafturile” magazinelor online vor aparea gandurile prietenilor de pe retele sociale referitoare la produsele in cauza. Facebook a extins recent vocabularul pe langa “like” oamenii putand sa puna despre o pereche de blugi Levy’s ca tocmai i-a cumparat, ca i-ar recomanda, ca-i iubeste, testeaza etc. Intr-un cuvant, Facebook va integra preferintele noastre. Apropo de Levy’s, 50% din traficul de pe site-ul sau generat in Cyber Monday a venit de pe Facebook, a anuntat Katie Mitic, seful Marketingului Mobil si de Platforma al Facebook.

Primul sistem de operare pentru comertul online

Magento – un alt serviciu al eBay – va ajuta comerciantii sa isi managerieze online platile, inventarul si relatiile cu clientii (ca un template de site -nr), in vreme ce GSI va manui comenzile catre furnizori. Acum exista 4.800 de extensii pe Magento si 4 milioane de descarcari. Anual, dezvoltatorii fac 100 de milioane de dolari venituri din acestea. Integrarea Facebook cu GSI va veni si ea in curand.
eBay a anuntat crearea unui magazin online de aplicatii pentru sistemul Magento, numit Magento Connect, care permite ca programatorii sa creeze si sa vanda softuri legate de comertul pe aceasta platforma.

eBay va imbunatati si aplicatia RedLaser, o companie achizitionata in iunie 2010, care permite utilizatorilor de gadgeturi mobile sa scaneze coduri de bare. Noua versiune va permite consumatorilor sa plateasca pentru produsele scanate cu telefoane proprii.
PayPal avea la finele celui de-al doilea trimestru 100,3 milioane de conturi, in urcare cu 15% fata de anul trecut.

Amazon si Google, dusmanii comuni

Daca va intrebati de ce acest parteneriat, raspunsul e simplu: ambele companii au dusmani comuni: Amazon si Google. Amazon si eBay se concureaza din ce in ce mai mult, ca si Facebook si Google.
In privinta primului cuplu, daca strategia Amazon e sa ofere ea insasi publicului cat mai multe produse, eBay vrea sa creeze platforma prin care oamenii sa-si desfasoare activitatea de cumparare. Spre exemplu, eBay e cunoscuta pentru site-ul de licitatii unde fiecare vine sa vanda si sa cumpere ca la piata. Impingand oamenii sa aiba online o singura identitate de comert prin PayPal, eBay practic copiaza modelul Facebook din zona social media, unde daca esti logat, poti da “like” pe orice site are integrate butoanele. In acelasi mod, o data avand cont de PayPal, poti cumpara de la orice site care are integrat plugin-ul ce te conecteaza la propriul cont securizat. Daca rivalitatea dintre Facebook si Google este deja celebra, Ebay este pe curs de coliziune cu Google pentru sistemul de plati cu Google Wallet, dezvoltat de motorul de cautare, si care este un rival pentru PayPal. Ebay a dat in judecata Google pentru “portofelul mobil” si pentru violarea de secrete comerciale. Ebay insista mult pe sectorul mobil si vrea ca PayPal sa fie sistemul principal de plata. Google are, insa, alte planuri si vrea ca propria tehnologie sa fie folosita, mai ales ca domina prin Android zona smartphone-urilor.

Alte puncte comune intre eBay si Facebook sunt faptul ca PayPal alimenteaza deja Facebook Credits iar din septembrie Katie Mitic de la Facebook este membra in consiliul de administratie al eBay.

Sursa: PC Magazine
Sursa foto: facereviews.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (4)

 

  1. […] serios pentru ceea ce vrea Google sa faca, lansand deja o platforma care se intentioneaza sa fie un “sistem de operare” generalizat si standardizat ce sa fie folosit de toti comerciantii. Deja eBay si Google s-au inclestat intr-o batalie legala si exact asupra Google […]

  2. […] stiu cat de mult le va placea asta partenerilor de la eBay, care anuntau acum cateva luni crearea unui “sistem de operare pentru comertul online”, ba chiar si un parteneriat cu … Facebook pentru […]

  3. […] la Apple, Microsoft si Amazon, care doresc crearea de “portofele electronice”, pana la Ebay, gigantul social Facebook – care aliat cu o serie de operatori telecom, si Opera – […]

  4. […] cu Google si in privinta platilor electronice realizate cu ajutorul telefoanelor mobile. Daca Ebay pariaza pe PayPal, gigantul cautarii a adus pe piata Google […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.