Huawei nu crede ca Tizen va avea succes

Scris de

Huawei-Ascend-P6Samsung a demarat realizarea Tizen din cauza dependentei prea mari fata de Google, insa Huawei nu da vreo sansa noului sistem de operare.

Richard Yu, directorul diviziei de produse pentru consumatori din cadrul Huawei, spune intr-un interviu pentru Wall Street Journal, ca Tizen nu va avea succes. El a afirmat ca mai multi operatori telecom ar fi abordat producatorul chinez cerandu-i sa realizeze dispozitive Tizen si chiar a testat sistemul de operare oferit de Samsung. Numai ca intre timp a oprit aceasta activitate deoarece crede ca platforma „nu are nicio sansa de succes“. Oficialul a spus ca este usor sa dezvolti un sistem de operare, dar este mult mai greu sa dezvolti ecosistemul din jurul sau, respectiv sa aduci aplicatii, servicii sau accesorii pentru utilizatorii care vor cumpara gadgeturile.

Lipsa aplicatiilor este, de altfel, unul dintre motivele pentru care chiar gigantul sud-coreean Samsung a amanat de cateva ori lansarea de smartphone-uri Tizen. Sistemul de operare si-a gasit, insa, locul in cateva dintre ceasurile inteligente oferite de catre companie, ceea ce a dus ulterior la un scandal cu Google.

In privinta Windows Phone, Huawei s-a plans ca societatea a pierdut doi ani investind in sistemul de operare al celor de la Microsoft si ca a a iesit in minus din punct de vedere financiar din aceasta afacere. Astfel, e greu sa ne imaginam ca Huawei va realiza prea curand noi smartphone-uri pe aceasta platforma.

Ceea ce lasa Huawei sa se bazeze numai pe Android. Ceea ce n-a fost deloc rau pana acum, compania lansand in ultimii ani cateva modele apreciate, precum Ascend P6 si P7. Richard Yu a admis ca este putin ingrijorat de dependenta prea mare de Google, dar spune ca „nu are alta optiune“. Pe de alta parte, el afirma ca cei doi giganti se bucura de o „buna colaborare“.

Amenintarea Lenovo

Pe de alta parte, Huawei nu poate sa vada cu ochi buni vanzarea Motorola catre Lenovo de catre Google. Potrivit unui raport recent al Strategy Analistycs, Huawei a vandul in cel de-al doilea trimestru 20,1 milioane de smartphone-uri, ceea ce a propulsat producatorul chinez pe pozitia a treia in lume, dupa Samsung si Apple.
Numai ca Lenovo se claseaza pe pozitia a patra, cu 15,8 milioane de telefoane inteligente livrate si, cumulat cu Motorola, aceasta va depasi pozitia Huawei. Si asta pentru ca, la randul sau, Motorola a livrat 8,6 milioane de unitati, datorita succesului inregistrat de Moto X, Moto G si Moto X.

Sursa: Engadget
Sursa foto: digitalstreetsa.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.