Motorola castiga in fata Apple in privinta designului tabletei Xoom

Scris de

Dupa ce Apple a avut recent o runda buna in justitie, iata ca se profileaza tot mai multi nori negri deasupra gigantului american.

Un tribunal german a decis ca tableta Motorola Xoom nu violeaza designul patentat al iPad. Cu toate acestea, Motorola nu a avut parte de o victorie totala, caci curtea nu a invalidat patentul, ceea ce va permite Apple sa dea in judecata in continuare pe oricine. Este de asteptat ca Motorola sa castige si in alte tari procesele pe aceeasi speta.

In alta ordine de idei, Motorola a anuntat ca a luat masurile necesare pentru ca telefoanele si tabletele sale sa fie in continuare disponibile in SUA. Microsoft daduse in judecata Motorola la ITC in privinta incalcarii a noua patente; instanta a constatat incalcarea doar a unuia, legat de programarea de intalniri. Astazi expira termenul de 60 de zile dat de ITC. Google poate sa elimine facilitatea in cauza, Motorola poate lua o licenta sau ar putea sa importe cantitati mari de telefoane.

Apple a castigat recent in justitie interzicerea in SUA a tabletei Galaxy Tab 10.1 si a Galaxy Nexus. Samsung a reusit insa sa elimine interzicerea Galaxy Nexus; ulterior a castigat in Marea Britanie un proces in care judecatorul a decretat ca Galaxy Tab nu este la fel de “cool” ca iPad si, ca atare, nu exista riscul ca utilizatorii sa le confunde.

De asemenea, si HTC a castigat in Marea Britanie. Pe de alta parte, HTC tocmai a mai dat in judecata Apple pentru incalcarea in calculatoarele, laptopurile, tabletele, telefoanele si iPod-urile sale a doua patente achizitionate de HP. Miscarea arata ca HTC pare sa se agate de orice pentru a capata un scut impotriva Apple in privinta vanzarilor din SUA.

Sa vedem cum va schimba jocul folosirea patentelor multi-touch pentru interfete grafice ale Apple, adevarate “rachete nucleare” intr-o lume a batelor.

Asa ca pregatiti-va popcornul, “razboiul patentelor” nu se va termina prea curand!

Sursa: Engadget
Sursa foto: To do Mobile

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.