Qualcomm promite smartbook-uri cu procesoare quad-core Snapdragon S4

Scris de

Producatorul american de semiconductori Qualcomm promite “smartbook-uri” mai subtiri decat ultrabook-urile Intel, care sa fie bazate pe procesoare ARM cu patru nuclee, sa aiba conexiune 4G LTE si sa ruleze Windows 8.

Compania americana anunta noua categorie de calculatoare in 2009, cand spune ca aceasta va “revolutiona” lumea PC-ului. Numai ca nimic nu s-a intamplat intre timp, ba chiar Apple a captat toata atentia prin Macbook Air iar Intel si-a ajutat partenerii prin inventarea ultrabook-urilor.
Acum Rob Chandok, vicepresedinte al Qualcomm, spune ca firma sa pregateste o versiune speciala quad-core a procesoarelor sale Snapdragon S4 “Krait”, bazate pe arhitectura Cortex A15.

“Credem ca vor fi mult mai usoare decat ceea ce Intel numeste ultrabook”, a spus el pentru PC World. Semiconductorii vor fi realizati in procesul de 28 de nanomeri si vor fi prima incursiune ARM in lumea calculatoarelor. Linia de demarcatie dintre smartphone-uri si laptopuri incepe sa se incetoseze, a mai spus Chandok. Qualcomm se bazeaza pe conectivitatea 4G LTE integrata pentru a castiga teren fata de concurenta si pe capabilitatile de grafica 3D ale cipului.

Razboi total cu Intel

Anul trecut atat Qualcomm, cat si Nvidia au prezentat laptopuri ARM cu Windows 8. Cum noul sistem de operare va fi lansat de Microsoft in toamna acestui an, Qualcomm vrea sa fie pregatita pentru a ameninta suprematia Intel in zona PC-urilor, dupa ce gigantul microprocesoarelor si-a anuntat si el intrarea in lupta pe zona de smartphone-uri si tablete media. Qualcomm a trimis deja dezvoltatorilor prototipuri de laptopuri bazate pe procesoarele sale.

Windows 8 ARM, “calul troian” in lumea PC-urilor

De altfel, Qualcomm este si prima companie care a adus procesoare ARM Cortex A15, disponibile deja pe piata in gadgeturi precum HTC One X, varianta pentru SUA. Spre comparatie, Texas Instruments estimeaza intrarea in productie a cipurilor sale OMAP 5 abia spre sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor…
Cu toate ca cipurile ARM furnizeaza o durata de de viata mai buna pentru baterie, puterea lor de calcul este inca sub oferta x86.

Sursa: PC World
Sursa foto: thetechblock.com

Etichete: , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (3)

 

  1. […] in stilul Asus Transformer. De asemenea, Qualcomm are de gand sa provoace dominatia Intel prin smartbook-uri, laptopuri usoare care sa rivalizeze ultrabook-urile promovate de Intel sau MacBook Air de la […]

  2. […] ultra-subtiri si usoare cu conexiune 4G LTE si bazate pe Windows 8. Acestea sunt celebrele “smartbook” cu care Qualcomm vrea sa ameninte suprematia Intel. Snapdragon S4 sunt realizate pe arhitectura […]

  3. […] e privita a potential cumparator al AMD pentru ca inca din 2009 intentiona concurarea Intel prin smartbook-uri, o categorie de laptopuri ultra-usoare care sa incorporeze cipurile sale Snapdragon. Iar prin […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.