Samsung preia 3% din Sharp pentru a avea acces la productia de ecrane LCD

Scris de

Samsung va face o infuzie de 111,6 milioane de dolari in producatorul nipon Sharp, masura menita sa-i usureze accesul la productia de ecrane LCD.

Investitia le va aduce coreenilor un procent de 3% din Sharp, ceea ce va transforma conglomeratul in cel de-al cincilea actionar ca marime si primul daca excludem institutiile financiare. Sharp va folosi banii pentru a extinde si imbunatati productia sa de ecrane TV si smartphone. In decembrie, Qualcomm a investit o suma de 120 milioane de dolari in aceeasi companie.

Confruntata cu pierderi masive, Sharp a negociat un parteneriat cu taiwanezii de la Hon Hai Precision, insa discutiile nu au mai fost niciodata concretizate. Compania-mama a Foxconn nu a mai fost de acord cu pretul actiunilor, cerand un control mai mare. Niponii s-au opus.
Ulterior au aparut zvonuri ca si Intel si Apple doresc sa investeasca in Sharp. Miza este productia de ecrane bazate pe tehnologia IGZO, care sunt foarte performante si consuma putin. Intel doreste sa le impuna pe ultrabook-uri, in vreme ce Apple e interesata pentru utilizarea acestora pe iPhone si iPad.

Zvonurile de pe internet indicau tranzactia Foxconn-Sharp drept un paravan pentru productia viitorului iTV, televizorul HD la care Apple ar lucra.

Sursa: The Verge
Sursa foto: Investor.bg

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] prima preluare de actiuni intr-o alta companie, producatorul de procesoare din San Diego devenind cel de-al treilea actionar ca marime al Sharp. O astfel de tranzactie ar face Qualcomm un actionar minoritar la BlackBerry si ar da acces […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.