Nintendo: jocurile de Facebook sunt repetitive

Scris de

Pe langa iPhone, unul dintre motivele pentru care Nintendo intra la apa sunt jocurile de pe Facebook. E plina reteaua de tarani din FarmVille, cocalari de CitiVille sau smecherasi de Mafia Wars.

Ei bine, reprezentantii Nintendo nu mai suporta asta. Presedintele pentru America de Nord, Reggie Fils-Aime, a negat inca o data speculatiile ca societatea va lansa versiuni ale jocurilor sale pentru alte platforme, inclusiv Facebook. El a admis insa ca Nintendo “experimenteaza si alte forme de monetizare”.
El a spus pentru All ThingsD ca firmele de social-gaming precum Zynga “furnizeaza aceeasi experienta tot timpul” si ca “facand acelasi lucru din nou si din nou nu mai e bine”.

“Companiile care vor castiga in spatiul de jocuri sociale trebuie sa arate o abilitate de a furniza noi si diferite experiente, si o modalitate sa le monetizeze. In final, acestea sunt afaceri care trebuie sa faca bani… Noi facem jocuri pentru dispozitivele Nintendo, si este un avantaj competitiv pentru noi. Poti juca Mario doar pe un dispozitiv Nintendo, asa din acel punct de vedere, nu ma astept sa vedem francizele noastre pe alte platforme, si as argumenta ca Facebook este o platforma”, a spus Reggie Fils-Aime.

Problema Nintendo e ca Wii e mai mult o consola pentru copii si mamici, in vreme ce rivalii Sony si Microsoft ofera pe PlayStation 3 si Xbox 360 experiente mult mai “barbatesti”, mai multa actiune, dramatism si sange pe pereti. Asta se va schimba, insa, o data cu lansarea viitoarei console Wii U, care va fi tinuta pe piata concomitent cu Wii iar utilizatorii vor decide cat timp va trai aceasta, daca exista cerere.
In privinta 3DS, Reggie Fils-Aime a recunoscut ca dupa primele vanzari mari din prima saptamana, caderea din primavara si inceputul verii a venit din cauza ca noua consola portabila nu a avut un soft asa de grozav iar compania a adus tarziu functionalitati online.

Sursa: SlashGear
Sursa foto: Vasi.net

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] are de furca si cu jocurile sociale dezvoltate in special de Zynga pe Facebook, despre care a spus recent ca sunt “repetitive”. In domeniul consolelor clasice, Wii e o oferta inferioara fata de Xbox 360 de la Microsoft – […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.