Snapchat a refuzat o oferta de 4 miliarde de dolari de la Google si una de 3 miliarde de la Facebook

Scris de

Cine a auzit de predictiile privind caderea Facebook stie si care sunt calaii sai: aplicatiile de mesagerie gen Snapchat, WhatsApp sau KakaoTalk, care adauga din ce in ce mai multe functii de socializare.

Snapchat are o particularitate: mesajele se dezintegreaza dupa o anumita perioada, facilitate numai buna pentru cei enervati de spionita realizata de NSA prin intermediul Facebook sau pentru cei care vor sa scape de cotrobairea indiscreta pe conturi din partea prietenilor.

Ei bine, Snapchat a ajuns atat de populara incat Facebook a copiat caracteristicile Snapchat in Facebook Poke, dar fara vreun succes. Cum pericolul e foarte mare la adresa retelelor sociale clasice, Facebook a inaintat o oferta de 3 miliarde de dolari pentru a cumpara Snapchat. Pentru comparatie, asta inseamna de trei ori mai mult decat a pus pe masa pentru preluarea Instagram. Doar ca Snapchat a respins oferta.

Ocazie numai buna pentru ca Google sa apara in scena cu propria oferta, de 4 miliarde de dolari de data asta, potrivit unor surse citate de Valleywag. Google are acum aplicatia Hangouts, pe care tocmai a inzestrat-o cu capacitatea de a primi si trimite SMS-uri si pe care a facut-o aplicatie implicita de trimis mesaje in Android 4.4 KitKat. Doar ca Hangouts nu e asa de populara, desi Google+ incepe sa mai miste pe ici pe colo. Dar sa vezi dracia dracului: Snapchat a respins-o si pe asta!

Compania asteapta pana in in primavara anului viitor, cand va organiza o noua runda de finantare. Pana atunci are o tinta ambitioasa: sa creasca numarul de fotografii pe care utilizatorii sai le parteajeaza zilnic pana la un nivel mai mare decat cel al fotografiilor partajate pe Facebook.

Iar daca asta se va intampla, valoarea Snapchat va creste puternic inca o data…

Sursa: Boy Genius Report
Sursa foto: www.dailylife.com.au

Etichete: , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Comentarii (1)

 

  1. […] Anterior, se zvonea ca Google ar dori preluarea WhatsApp, pentru care a oferit un miliard de dolari. Concomitent, compania care opereaza aplicatia SnapChat a refuzat o oferta de 3 miliarde de dolari de la Facebook. […]

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.