Dupa Samsung, acum si LG Electronics se distanteaza de Google

Scris de

lg webos smartwatch audi„Nu-ti pune toate ouale in acelasi cos“, zice o vorba din popor. Nu este bine sa depinzi de o singura sursa indiferent de domeniu. Iar daca in Europa suntem obisnuiti sa incercam orice mijloace pentru a ne descotorosi de Gazprom, iata ca acest lucru se intampla si in lumea tehnologiei.

Mai intai Apple si-a diversificat lista de furnizori, astfel incat sa se indeparteze de Samsung, care era si principalul furnizor de ecrane pentru iPhone si iPad, dar de memorii si era si principalul producator de procesoare. Motivul e simplu: Samsung e si furnizor de piese, dar si principalul concurent al Apple la nivel mondial in privinta dispozitivelor mobile. Apoi a fost HTC, care, la un moment dat era cel mai mare producator de smartphone-uri Android, dar apoi a pierdut teren contra Samsung. Asa ca a inceput sa caute componente pentru produsele sale si in afara coreenilor.

Samsung a incercat sa scape de Google

Pe urma chiar coreenii au inceput, dar de data aceasta motivul era ca cea mai mare parte a profiturilor sale vine din productia de telefoane. Iar Samsung este dependenta de Android si deci de Google. Mai intai a copiat aproape orice serviciu si aplicatie pe care Google le ofera si le-a „dublat“ in seria sa de dispozitive Galaxy. In privinta sistemului de operare, Samsung a incercat initial prin Bada, propria sa creatie. Dar acesta nu a avut succes. Nu s-a lasat mai prejos si a fuzionat Bada cu MeeGo de la Intel, rezultand Tizen.

Samsung a anuntat in dese randuri ca lanseaza smartphone-uri cu Tizen, pentru a-si reduce dependenta de serviciile Google, dar nu a reusit acest lucru din cauza ca este foarte greu sa creezi un intreg ecosistem din nimic, mai ales cand nu ai aplicatii multe in magazinul online.

Microsoft vede pe propria piele ce inseamna acest lucru, atat Windows Phone, cat si Windows 8 avand mari probleme cu numarul mic de aplicatii si calitatea slaba a acestora.

Cu toate acestea, Samsung ii da bataie cu Tizen si l-a instalat pe ceasuri inteligente. Iar, mai nou, l-a instalat si pe Smart tv-uri.

LG mizeaza pe webOS

Iar acum si LG face acelasi lucru. Dupa ce a cumparat sistemul de operare webOS de la Hewlett-Packard, LG Electronics l-a instalat pe televizoarele sale inteligente. Iar acum si pe ceasuri. Wall Street Journal a scris ca acest ceas va fi lansat in 2016, insa Android Central arata ca ca un astfel de smartwatch prezentat de Audi la CES, in aceste zile, ruleaza webOS. Or, LG este compania care face gadgetul. Ceea ce i-a facut pe cei de la The Verge sa alerge intr-un suflet la standul nemtilor ca sa testeze dispozitivul.

Trebuie mentionat ca Google ofera acum si Android TV – pentru televizoare inteligente, cat si Android Wear – pentru gadgeturi „pret a porter“. Dar atat Samsung, cat si LG isi vad de propria cale, cu propriile platforme.

Anterior, LG a produs in doua randuri telefoanele din seria Nexus, respectiv Nexus 4 si Nexus 5 pentru Google. Chiar daca vanzarile LG au urcat puternic, producatorul coreean fiind in top 5, la mica distanta de locul 3, Google a schimbat la randul sau producatorii. Acum Nexus 6 este produs de catre Motorola, unitate pe care fix Google a vandut-o catre Lenovo. Iar tableta Nexus 9 este opera celor de la HTC, cei care au produs primul telefon Nexus, respectiv Nexus One.

Dupa HTC si pana la LG, doua serii de smartphone-uri din aceasta gama au fost furnizate de catre… Samsung.

lg webos smartwatch audi

Etichete: , , , , , , , , , , , , , , ,

EscapeReality Escape Rooms

Lasa un comentariu

Va rugam sa comentati la subiect si sa nu ii jigniti pe ceilalti interlocutori. In caz contrar, comentariul nu va fi aprobat sau va fi editat. Va multumim.